Przejdź do głównej treści
polski zł
polski zł
Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły
Przejdź do sekcji Opinie

OLEJ KOSMETYCZNY RYCYNOWY ECO 50 ml - ETJA

ETJA

Olej rycynowy

Składniki:

  • Ekologiczny olej rycynowy (Ricinus Communis Seed Oil)

Opis: Olej rycynowy jest naturalnym, nierafinowanym olejem kosmetycznym tłoczonym na zimno z ekologicznych nasion rącznika pospolitego, czyli rycyny. Głównym składnikiem tego oleju jest kwas rycynolowy, stanowiący około 85% jego zawartości. Ponadto zawiera kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A i E. Stosowany zewnętrznie działa natłuszczająco i ochronnie, co czyni go idealnym składnikiem do pielęgnacji skóry. Olej rycynowy jest również popularnym surowcem w produkcji pomadek i błyszczyków ze względu na swoje właściwości nawilżające i błyszczące. Dodatkowo, ma korzystny wpływ na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Pomaga w odbudowie struktury włosa, zapobiega wypadaniu, rozdwajaniu się oraz wysuszaniu. Przywraca im gęstość i naturalny blask. Olej rycynowy jest odpowiedni do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i jest naturalnym dodatkiem do kremów, balsamów i odżywek do włosów. Produkt został przebadany dermatologicznie.

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 
 
 
 
 

Przejdź do pełnego opisu
Cena 15,00 zł
Dostępność:
duża ilość
szt.
Zapytaj o produkt
Czas wysyłki: 5 dni
Udostępnij
Dostawa od 10,99 zł - Pocztex - kurier Poczty Polskiej

Opis prodktu

Olej rycynowy

Składniki:

  • Ekologiczny olej rycynowy (Ricinus Communis Seed Oil)

Opis: Olej rycynowy jest naturalnym, nierafinowanym olejem kosmetycznym tłoczonym na zimno z ekologicznych nasion rącznika pospolitego, czyli rycyny. Głównym składnikiem tego oleju jest kwas rycynolowy, stanowiący około 85% jego zawartości. Ponadto zawiera kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A i E. Stosowany zewnętrznie działa natłuszczająco i ochronnie, co czyni go idealnym składnikiem do pielęgnacji skóry. Olej rycynowy jest również popularnym surowcem w produkcji pomadek i błyszczyków ze względu na swoje właściwości nawilżające i błyszczące. Dodatkowo, ma korzystny wpływ na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Pomaga w odbudowie struktury włosa, zapobiega wypadaniu, rozdwajaniu się oraz wysuszaniu. Przywraca im gęstość i naturalny blask. Olej rycynowy jest odpowiedni do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i jest naturalnym dodatkiem do kremów, balsamów i odżywek do włosów. Produkt został przebadany dermatologicznie.

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 
 
 
 
 

Sprawdź także